Biomecànica Infantil

Podologia que segueixen els professionals proporcionant l’avaluació, diagnòstic i tractament dels inconvenients dels peus dels nens, com a malformacions congènites, problemes de peus plans, alteracions en el peu hereditàries, lesions traumàtiques entre uns altres.

En *Egarpeu tenim una especial predisposició cap als més petits.Els nens són un grup de població vulnerable als estímuls externs que puguin rebre en la seva vida diària. Per això, és imprescindible el control periòdic per evitar l’aparició de complicacions posteriors que puguin dificultar el seu desenvolupament correcte. Una avaluació precoç de la forma de trepitjar d’un nen pot ajudar a evitar moltes patologies en l’edat adulta, realitzant tractaments correctors i preventius. Tenir un bon suport plantar garantirà un millor desenvolupament psicomotriu del nen i afavorirà la pràctica esportiva del mateix. Caigudes freqüents i malaptesa en caminar sense motiu aparent, dolors plantessis i cansament prematur del nen ens han d’alertar per consultar al podòleg.

Molts dels nens considerats “maldestres” i que no els agrada l’esport, en realitat tenen una forma de trepitjar que els dificulta i els fa que tinguin menys aptituds esportives i per tant abandonin aquestes practiques i al seu torn, la falta d’activitat física afavoreix l’augment de pes i això dificultarà encara més la manera de caminar correctament. No hem d’oblidar que el nen està en una fase de desenvolupament, creixement i formació, i per tant, les alteracions que pugui presentar es poden consolidar en aquesta fase per fer-se permanents en l’etapa adulta. Per això una alteració del suport plantar també afectarà a la col·locació del genoll i la posturología del nen.

Un correcte diagnòstic i tractament de les alteracions estructurals i/o funcionals en peus i cames dels nens ( peus plans o *cavos, peus *valgos o *varos, *geno valgo, etc. ) és bàsic per permetre que el nen es desenvolupi i creixi correctament.

Una combinació del tractament conjunt amb una programa de *Fisoterapia infantil i l’ajuda d’una plantilla personalitzada infantil amb la qual ajudarem a mantenir una correcta posició del Peu i la cama del nen i així permetre una bona maduració múscul articular. D’aquesta manera afavorirem una maduració Físic Psíquiques i evitarem possibles deformacions en l’edat adulta.